duminică, 22 martie 2015

De ce ti-ai lua un catel?

Am decis sa scriu astazi despre dorinta mea imensa de a avea un catel.

Cu siguranta suntem multi care ne dorim un animal de companie care sa ne iubeasca, sa fie mereu langa noi si mai ales sa ne infrumuseteze fiecare zi. Ei bine, cu aceasta dorinta ma confrunt si eu de ceva timp..ani chiar.

Am stat foarte mult timp si m-am tot gandit daca e bine sau nu sa fac acest pas. Am luat in calcul foarte multe probleme care cu siguranta isi vor face aparitia si m-am hotarat sa va impartasesc si voua aceste temeri (poate mai este si altcineva interesat de aceste lucruri).

1. Un catel implica o cheltuiala destul de considerabila, mai ales in primele luni cand trebuie mers la veterinar destul de des pentru deparazitari si vaccinuri.
2. Este destul de dificil sa il inveti sa isi faca nevoile intr-un singur loc, mai ales cand este fericit si face pipi peste tot.
3. Mancarea trebuie sa fie de calitate, pentru ca toti ne dorim un caine sanatos.
4. Mai tarziu, trebuie sa iti programezi timpul in asa fel incat sa aiba cel putin 3 plimbari pe zi. Are nevoie de multa miscare si trebuie sa il ajuti sa socializeze cu alti caini, daca vrei un caine fericit.
5. Dresajul implica mult timp din partea stapanului si foarte multa rabdare, deoarece de multe ori, chiar daca stie ce trebuie sa faca, refuza din incapatanare.
6. Trebuie sa-i oferi multa iubire si disciplina si cu siguranta te va rasplati pe masura.

Am analizat cu mare atentie lista, si in final m-am hotarat ca trebuie sa am un mic prieten!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu